The Eternal Castle vekker minner om CGA-alderen

Men selv om fargeutvalget er begrenset, ser spillet spektakulært ut i bevegelse.

The Eternal Castle [REMASTERED] er et nytt spill i samme gate som Another World og Prince of Persia, der all grafikken er laget i de to klassiske CGA-fargepalettene PC-eiere lærte seg å elske (eller hate) på åttitallet. Spillet er under utvikling hos et lite italiensk studio, og skal etter planen slippes på Steam veldig snart (i morgen, 5. januar, står det på Steam-siden).

Spillet ser mye bedre ut i traileren.
Spillet ser mye bedre ut i traileren.

Sideskrollende plattformeventyr

Hva handlingen dreier seg om vet jeg ikke, fordi utviklerne i sin uendelige visdom har valgt å presentere den i en svær klump med tekst i store bokstaver uten avsnitt eller tegnsetting, men det ser ut til at vi er strandet på en fjern planet og må utforske ulike postapokalyptiske miljøer for å finne delene vi trenger til å få romskipet vårt til å fungere igjen.

Spillet er altså et 2D-plattformeventyr delt opp i fire separate miljøer, der du kan finne og bruke ti forskjellige våpen, samt utnytte deg av ti forskjellige andre hjelpemidler.

Utviklerne hevder at The Eternal Castle er en nyversjon av en glemt klassiker fra 1987 – et filmatisk actionspill som var langt forut for sin tid, men som nå har blitt borte. Den historien lukter egentlig bullshit, og det samme gjør Archive.org-siden til «originalen».

Men selv om dette gir meg en litt uggen smak i munnen, kan jeg ikke komme unna at The Eternal Castle [REMASTERED] ser temmelig kult ut. Her er en trailer:

 

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.