Svenskene kommer til Civilization VI

Våre naboer ledes av dronning Kristina, og vil dele ut Nobelprisen i verdenskongressen.

Frem til nå har Norge vært det eneste av de nordiske landene som har vært representert i Civilization VI, men med den kommende ekspansjonspakken Gathering Storm, dukker også svenskene opp. De ser ut til å bli en kultursterk nasjon som også får lettere tilgang på store personligheter innenfor vitenskap og ingeniørkunst.

Svenskene innfører Nobelprisen

Den svenske spesialegenskapen er Nobelprisen, og når Sverige er med i et spill vil alle nasjoner kunne konkurrere om tre Nobelpriser i verdenskongressen (skjønt det går ikke frem hva svenskene tjener på dette). Svenskene kan også bygge spesielle museer, som blant annet gir ekstra bonuser for hver forskjellige terrengtype en svensk by har blitt grunnlagt på.

Svenskene ledes av dronning Kristina, som er en av de mer omdiskuterte svenske regentene. Hun ble dronning allerede som fem åring, da faren hennes Gustav II Adolf ble drept i slaget ved Lützen under Tredveårskrigen. Hun overtok imidlertid ikke makten før hun ble myndig, og var dronning i ti år før hun abdiserte, konverterte til katolisismen og reiste til Roma.

Kristina var kjent for å elske kunst og kultur, og under hennes regjeringstid fikk det svenske hoffet besøk av mange kjente personligheter (som den franske filosofen Descartes). Men på andre områder stod det dårligere til, og landet havnet i et økonomisk uføre under hennes styre.

Under kan du se en presentasjon av svenskene og lederen deres. Gathering Storm slippes den 14. februar, og inneholder en rekke andre nyheter også.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.