Bygg dine egne middelalderbyer

Bybyggerspillet Foundation har fått tidliglansering.

Foundation ble lansert i «early access» på fredag (også på GOG), og har fått en god mottakelse så langt. Her sendes vi tilbake til middelalderen, og må bygge opp vårt eget bysamfunn i villmarken. Utviklerne mener det er langt mer organisk enn bybyggerspill flest, ettersom bybyggingen ikke finner sted på noe rutenett og du fritt kan bygge der du vil (også i områder med store høydeforskjeller).

Det ser jo småpent ut.
Det ser jo småpent ut.

I tillegg lover utviklerne at du kan designe og bygge monumentale bygninger som slott, og integrere disse inn i samfunnet ditt.

Langt fra ferdig

Utviklerne understreker at det fortsatt er mye igjen som må gjøres før Foundation er ferdigutviklet. Per nå inneholder det faktisk bare cirka 40% av innholdet de forventer at den ferdige versjonen skal ha, og sentrale elementer som muligheten til å generere nye spillmiljøer er ikke implementert (du kan i stedet velge mellom fire kart).

Brukeranmeldelsene er som nevnt generelt positive, men det er også mange som påpeker at spillet fortsatt har betydelige mangler. Med andre ord kan dette være et greit spill å putte i ønskelista, for å se hvordan det utvikler seg, fremfor å kjøpe umiddelbart. Utviklerne anslår at det vil være i «early access» i cirka ett år. Her er en trailer:

 

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.