Axis & Allies kommer snart til Steam

Beamdog har annonsert Axis & Allies Online (og ja, det inkluderer enspiller også).

Den amerikanske spillutvikleren Beamdog er mest kjent for å ha lansert oppussede versjoner av klassiske Interplay-rollespill. Nå hiver de seg ut i nye farvann, med en offisiell versjon av det klassiske brettspillet Axis & Allies. Den heter Axis & Allies Online, og skal etter planen snart tidliglanseres på Steam for Windows, MacOS og Linux.

Andre verdenskrig i turbasert form

Spillet skal være en adapsjon av Axis & Allies: 1942 Second Edition, som altså er et brettspill der spillerne må prøve å utkjempe en forenklet versjon av andre verdenskrig. Som navnet indikerer får man kontroll over aksemaktene (i dette tilfellet, Tyskland og Japan) på den ene siden og de allierte (Sovjet, USA og Storbritannia) på den andre, og opp til fem spillere kan kjempe mot hverandre.

I flerspiller kan en eller flere fraksjoner styres av datamaskinen. Det blir også mulig å spille alene, mot kun datastyrte motstandere, om du bare har lyst på en rolig runde uten all prestasjonsangsten som dukker opp når andre spillere involveres.

Ellers loves vi interaktive verdenskart, hendige oppsummeringer av kamphandlingene og «dramatisk musikk og lydeffekter.»

Brettspillet Axis & Allies dukket først opp i 1981, og ble designet av Larry Harris. Spillet ble en stor suksess, og har i ettertid dukket opp i en rekke reviderte utgaver. Jeg har prøvd å spille brettspillet én gang. «Prøvd» er det sentrale ordet; vi brukte et par timer på å sette opp brettet, og så var det sent og vi var allerede lei av hele greia.

Online-versjonen gjør heldigvis både oppsettet og ryddingen etterpå automatisk.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.