EverQuest er straks 20 år gammelt

Jubileet skal markeres med to nye progresjonsservere, som lar deg (gjen)oppleve spillets utvikling.

Det massive flerspillerspillet EverQuest ble opprinnelig lansert den 16. mars 1999, og er dermed 20 år gammelt om like over én måned. Spillet holder utrolig nok fortsatt koken, og i anledning jubileet vil Daybreak Studios, som drifter spillet i dag, starte opp to nye progresjonsservere.

Fippy Darkpaw
Nå kan du drepe han her igjen.

En progresjonsserver er altså en server du kan spille på for å gjenoppleve spillets historie over tid. Den starter med de originale sonene, og så utvides spillet gradvis med nye soner slik det gjorde det i virkeligheten. Dette skjer via spesifikke intervaller.

To ulike servere

Hver av de to nye serverne vil kun tillate én spillfigur per PC samtidig. Den ene heter Selo, og skal være den minst «seriøse» av de to. Her får du erfaringspoeng rimelig kjapt, og systemene er satt opp for å gjøre progresjon lettere. Denne starter med Shadows of Luclin-ekspansjonen, og nye ekspansjoner låses opp den første onsdagen hver måned.

Den andre heter Mangler, og her tas vi med helt tilbake til starten for en tøffere og mer autentisk opplevelse, der du må jobbe hardere for erfaringspoengene (og der døden er et større problem). Her låses nytt innhold i utgangspunktet opp hver tolvte uke.

Du kan få mer informasjon på det offisielle nettstedet. Du må ha «all access»-medlemskap for å få glede av de nye serverne, så det blir akkurat som gamle dager, med månedlige trekk på kontoen. Om du bare vil prøve en standardserver i anledning spillets jubileum, er det gratis.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.