Har du lyst til å diskutere gamle dataspill på Facebook?

Da bør du besøke gruppa for klassiske PC-spill.

Visste du at det finnes ei norsk Facebook-gruppe for gamle dataspill? Gruppa heter Klassiske PC-spill (MS-DOS/Windows/Annet), og den har i skrivende stund litt over 300 medlemmer. Det hadde vært moro med litt flere, så du er velkommen til å bli med.

Liker du det du ser her? Da er den nye gruppa noe for deg.
Liker du det du ser her? Da er gruppa noe for deg.

Jeg opprettet gruppa selv for et par år siden, rett og slett fordi jeg syntes at det burde eksistere ei skikkelig gruppe for diskusjon klassiske PC-spill på Facebook, men ikke kunne finne noen. Intensjonen var i starten å fokusere på spill for IBM-kompatible PC-er, men det ble raskt litt snakk om andre datamaskiner også, og det er egentlig helt greit. Men konsollspill holder vi oss generelt unna.

Ingen faste rammer

Ellers er det ikke særlig mange faste rammer. Du kan snakke om fra Colossal Cave Adventure til Morrowind, via Doom og Test Drive, og hvis nyere spill er åpenbart inspirert av eller har tydelige bånd til klassiske utgivelser kan vi godt diskutere dem også. Å lage en post om at folk som liker Dungeon Master også vil like Legend of Grimrock (og hvorfor) er helt greit.

Jeg bruker ofte gruppa til å lenke til ting jeg har skrevet her på nettstedet, men det betyr ikke at den er offisielt affiliert med Spillhistorie.no, og du er velkommen til å dele ting fra hvor som helst, så lenge de er relevante. Du er også velkommen til å dele ting du selv har skrevet, videoer du har laget, og så videre, hvis det har noe med klassiske dataspill å gjøre.

Ellers er vi jo mange som kan svare på ulike spørsmål relatert til temaet, og jo flere vi blir, jo mer kunnskap om klassiske dataspill får vi samlet. Så ta gjerne turen innom! Gruppa er lukket, så du må søke om å bli medlem, men det er ingen spørsmål eller andre kronglete krav her – med mindre du er en åpenbar pornobot eller noe slikt, blir du godkjent som medlem. Om det tar litt tid, er det bare fordi jeg er dårlig til å sjekke Facebook regelmessig.

Forresten: Husk at vi har en egen Facebook-side, som vi setter veldig stor pris på om du liker, hvis du har sansen for det vesle nettstedet vårt. Det er (som jeg sikkert har gjentatt litt for mange ganger) utrolig hjelpsomt for oss når våre saker likes og deles på Facebook.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.