Værmelding for Helvete: Snøstorm

Samtidig: Space Engineers lanseres ut av «early access».

Det er snart seks år siden Space Engineers ble lansert i «early access», og i løpet av de årene har det bare vokst og vokst og vokst. Ærlig talt virket det som om det aldri kom til å bli ferdigutviklet, men nå har altså skaperne annonsert det utrolige: spillet skal ut av «early access» den 28. februar.

Bygg i rommet.
Bygg i rommet …

Space Engineers er et overlevelses-/byggespill satt til verdensrommet. Her kan du bygge alt fra små kjøretøyer til massive romskip med intrikate, kontrollerbare enkeltsystemer, samtidig som du stadig jakter på ressursene du trenger for å overleve og bygge mer. Konstruksjon av alt fra romskip til baser foregår via et Lego-aktig system med tonnevis av byggeklosser som settes sammen.

Selv om man kan spille alene, er nok dette et spill som egner seg aller best sammen med andre.

Fra asteroider til planeter

Da spillet først ble sluppet, fant all handlingen sted i relativt små asteroidebelter, men underveis ble spillmiljøene utvidet til å romme hele solsystemer med ulike planeter og måner. Underveis har utviklerne lansert over 200 enkeltoppdateringer for spillet, og det virket altså på meg som om de bare kom til å fortsette å gjøre det større i all evighet.

... eller på en av spillets planeter.
… eller på en av spillets planeter.

Det kan det for så vidt godt hende de vil gjøre, for selv om den «ferdige» versjonen lanseres om like over én uke, har ikke utviklerne noen planer om å forlate spillet. I stedet sier de at det de vil lansere da skal være et solid fundament for videre utvikling.

For eksisterende spillere betyr lanseringen blant annet en massiv overhaling av spillets overlevelsesmekanismer, som du kan lese mer om på bloggen til utviklerne. Ellers sier de at de nå jobber hardt med en Xbox-versjon av spillet, men når denne lanseres vet vi ikke.

Her er en video fra 2018, som viser litt av hvordan spillet fungerer:

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.