I Baba is You kan du forandre alle reglene

Ta en titt på traileren fra dette kommende hjernetrimspillet.

Da jeg først leste navnet Baba is You, tenkte jeg at det var et teit forsøk på å være søt. Men så kikket jeg på traileren, og skjønte hva navnet egentlig betyr. Det er en regel – Baba er deg/du er Baba. Den står skrevet ned på spillbrettet, sammen med andre regler om alle de andre tingene der. En vegg vil ikke stoppe deg med mindre en skrevet regel sier at den skal det («wall is stop»).

Hm!
Hm!

Så er greia at reglene kan manipuleres, ved å flytte rundt på ting. Dermed kan du endre på reglene underveis, etter hva som passer deg. Kanskje du kan gjøre det slik at veggene ikke lenger stopper deg, eller at du kontrollerer veggene og ikke Baba? Regler kan også være mer avanserte, med flere ledd satt sammen på ulike måter.

Spennende konsept

Det hele ser ganske fascinerende ut, skjønt det gjenstår jo selvsagt å se i hvor stor grad de finske utviklerne klarer å lage varierte og interessante oppgaver som ikke i praksis går ut på å gjenta de samme tingene om og om igjen. Samt hvor fritt man eventuelt står til å skape egne løsninger fremfor å følge fastsatte skritt.

Baba is You skal etter planen lanseres den 13. mars, og kommer til Windows, MacOS, Linux og Nintendo Switch. Her er traileren:

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.