Denne siden lar deg utforske klassiske spillkart i nettleseren

Lyst på et gjensyn med Hyrule Field fra Twilight Princess eller Undead Burg fra Dark Souls?

Det nylanserte nettstedet noclip.website byr på litt artig (og potensielt ganske interessant) nettlesermoro. Nettstedet inneholder nemlig en samling klassiske spillkart, med hovedvekt på kart fra Nintendo-spill, som du kan utforske i 3D i nettleseren din.

Rotete skjermbilde, fordi jeg ville vise mange av mulighetene.
Rotete skjermbilde, fordi jeg ville vise mange av mulighetene.

Hva har vi her, da?

På den ene siden kan du altså få noen artige gjensyn med gode, gamle baner fra Mario Kart på DS, og på den andre kan du finne ut om Undead Burg i Dark Souls fortsatt har noen hemmeligheter som du aldri fant da du spilte. Samtidig er det jo også interessant å se hvordan utviklerne lagde spillområdene, og hva de eventuelt ikke ønsket at du skulle se.

Du navigerer enkelt, ved hjelp av musen og WASD-knappene, og husk at geometri og teksturer ofte kun er synlig om du er på riktig side av veggene – altså fra posisjoner som vil være synlige for spillere. Ofte er startposisjonen til kameraet «under bakken», og da ser det ikke så fornuftig ut før du kommer deg opp litt.

Du kan også få opp teknisk informasjon om områdene, slik som hvor mange ulike komponenter de består av og så videre, samt skru av og på ulike lag med data. Alle individuelle teksturer kan også undersøkes.

Det sier seg selv at det er ganske mye data som må lastes ned her, spesielt hvis du for eksempel prøver deg på Dark Souls-kartene.

Teknisk sett er dette helt sikkert noe advokatene til (spesielt) Nintendo vil være ivrige med å få bukt med, ettersom siden bruker opphavsrettsbeskyttet data, så du får forte deg inn på noclip.website mens du har sjansen.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.