Uventet partner for Unity of Command II

Studioet bak Serious Sam tar steget inn i de turbaserte strategispillenes verden.

Kroatiske Croteam overrasket de fleste da de gikk fra heseblesende action i Serious Sam-serien til filosofisk hjernetrim i The Talos Principle. Nå har de tatt det som muligens må være et enda større tematisk hopp, ettersom de har annonsert et partnerskap med landsmennene i 2×2 Games for å bringe det turbaserte krigsspillet Unity of Command II til markedet.

Originalen var et rent 2D-spill, mens oppfølgeren bruker 3D-grafikk.
Originalen var et rent 2D-spill, mens oppfølgeren bruker 3D-grafikk.

Bekjemp tyskerne i en dynamisk kampanje

Unity of Command II sender oss tilbake til andre verdenskrig, der vi må bryne oss på over 40 scenarier blant annet basert på historiske slag. Spillet skilter med en dynamisk kampanje der ytelsen din påvirker hvor du sendes videre. I denne kampanjen spiller du som de vestlige allierte, men det er også mulig å spille som tyskerne i frittstående slag (og i lokal flerspiller).

Som i originalen må du forholde deg til forsyningslinjer. Det er ikke bare å bryte gjennom fiendens forsvar, du må også sikre at enhetene dine får det de trenger av forsyninger for å kunne krige effektivt. Det å kutte motstanderens linjer blir også en viktig strategi underveis.

Denne gangen får du også et hovedkvarter på kartet, samt muligheten til å i langt større grad utnytte deg av fly. Siden Unity of Command II har «fog of war», blir det for eksempel nyttig å bruke fly til å speide etter fiender. Du kan også bruke fly for å forsyne enheter som ellers ville ha vært avskåret fra forsyningslinjene dine.

Originalspillet fikk mye skryt for sin kombinasjon av elegante regler og taktisk dybde – om du for eksempel hadde mye moro med Panzer General-spillene på nittitallet, men syntes krigsstrategispill generelt virker overkompliserte, er Unity of Command definitivt et spill du bør ta en titt på. Unity of Command II skal lanseres i løpet av årets tredje kvartal. Trailer:

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.