Se verden fra et insekts synsvinkel

I førstepersonsspillet Metamorphosis våkner du opp etter en hard kveld, og oppdager at du har litt for mange bein.

Metamorphosis følger en kar som heter Gregor, og som tydeligvis har drukket noe han ikke burde ha drukket. Han våkner nemlig opp som en liten bille, samtidig som han ser at kameraten hans – Joseph – blir arrestert uten at Gregor aner hvorfor. Men han vet at han må prøve å redde vennen sin, og da er det litt upraktisk å være ei bille. Jaja, man ruller med det man har.

Platons tapte dagbok?
Platons tapte dialoger?

Resultatet av alt dette er i alle fall et førstepersons eventyrspill der du må utforske det som for oss ville vært helt normale miljøer, men som for et lite insekt byr på litt større utfordringer. Men du har også noen fordeler, siden du for eksempel kan gå på vegger og tak.

Surrealistisk eventyr

Om du klarer å navigere deg gjennom miljøene, kan du kanskje også finne ut hva som har skjedd og hvordan du eventuelt kan bli et menneske igjen. Utviklerne lover en surrealistisk handling inspirert av Franz Kafkas forfatterskap, samt massevis av gåter som må løses.

Konseptet minner selvsagt om nittitallsklassikeren Bad Mojo, men som du kan se av traileren under, er det ikke helt den stilen utviklerne har gått for. Det er ikke klart når Metamorphosis skal lanseres, men det ser ut til å komme i år.

4 kommentarer om “Se verden fra et insekts synsvinkel”

 1. Bittelitt pinlig at skribenten med sine skriblerier ikke virker til å være klar over at tittelen er hentet fra en av 1900-tallets mest berømte og adopterte noveller, samtidig som denne omtaler Kafka’s verker som skriblerier. Det er graverende av flere årsaker, blant annet fordi forfatteren døde av tuberkulose før romanene hans var utgitt og romanene var ikke ferdigstilte. Om Kafka hadde levd lengre, ville han enten fått fullført romanene eller blitt drept som resten av sine jødiske venner i en konsentrasjonsleir, likevel regnes de uferdige romanene som noen av hovedverkene fra det forrige århundre. Prosessen er en av disse romanene, som handler om Joseph som blir arrestert. Med bakgrunn i dette, er det litt guffent å lese hvordan Joachim Froholt omtaler Kafkas verker som skriblerier – samtidig som han virker helt uvitende om forfatteren, i beste fall er det ignorant og lest i værste mening direkte antisemtisk.

  Svar
  • Her har jeg ingen andre muligheter enn å legge meg flat. Jeg brukte ordet «skriblerier» som et artig synonym på forfatterskap, men jeg innser nå at det er et negativt ladet begrep, og dermed har blitt tolket på en annen måte enn det som var min intensjon da jeg skrev det som skulle være en morsom sak om noe jeg opplevde som et småskrullete spillkonsept.

   Jeg har også avslørt min ignoranse hva Franz Kafka angår – jeg trakk forfatterskapet hans frem fordi spillutviklerne gjorde et poeng ut av det, og tenkte at det var interessant tilleggsinformasjon for de med mer peiling på området enn meg. Samtidig er lurt å opplyse om slikt når utviklerne gjør det, for at ikke de som leser mine skriblerier og kjenner til disse inspirasjonskildene fra før av skal få inntrykk av at spillet er et rent plagiat.

   Så kan du selvsagt påpeke at dette burde vært fulgt av en tur til Store Norske Leksikon for å lese om temaet, og til det kan jeg egentlig bare si at du i så fall ville ha helt rett. Til mitt forsvar, vil jeg understreke at om jeg hadde skrevet for eksempel en omtale av dette spillet, og ikke det som bare skulle være en kjapp nyhet en fredags ettermiddag, ville jeg ha gjort betydelig mer research.

   Når det kommer til den siste delen av kommentaren din, håper jeg at jeg nå har overbevist deg om at denne tabben var et resultat av ignoranse og inkompetanse, og ikke noen antisemittisk agenda fra min side. Jeg gjorde en dårlig jobb her. Så enkelt er det.

   Svar
   • Det var godt å lese ditt svar, i ettertid tenkte jeg kanskje at det var litt hardt av meg – det jeg skrev, men samtidig var det noe med denne lille notisen som satt seg i magen, og det var godt å sette ord på det – og godt å lese ditt svar. Alt godt, og takk for at dere ellers driver en fin side.

    Svar

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.