Mobygames er 20 år

Et av de nyttigste nettstedene for spillinteresserte ble startet for 20 år siden, og eksisterer heldigvis fortsatt.

En ting faste lesere ofte ser her på nettstedet er teksten «Bilde: Mobygames». I en ideell verden skulle jeg gjerne hatt tid til å ta alle bildene selv, og jeg prøver å gjøre det så ofte som mulig for tilbakeblikk og slikt, men virkeligheten er at det er tusen andre ting jeg også skulle hatt tid til når jeg skal prøve å lage nettsted, og noen må av og til ofres.

Så takk og lov for at Mobygames eksisterer. En massiv database med over 200 000 spill for nesten alt av plattformer, bygd opp av sikkert tusenvis av brukere i årenes løp, som også er så utrolig hyggelige at de tillater videre bruk av bildematerialet de har samlet.

Mobygames anno 1999. Bilde: Mobygames/Archive.org.
Mobygames anno 1999. Bilde: Mobygames/Archive.org.

En institusjon på nettet

Fredag i forrige uke var det nøyaktig 20 år siden Mobygames debuterte på nettet. Siden ble startet av Jim Leonard og Brian Hirt – Leonard hadde erfaring fra «abandonware-scenen», men ønsket å dokumentere spillhistorie på en lovlig måte, og Hirt var veldig flink til å bygge nettsteder.

Sammen satte de i gang med det utrolig ambisiøse prosjektet, og Leonard tenkte i starten at de skulle legge inn all informasjonen selv. Heldigvis kom de raskt på bedre tanker, og en av de viktigste funksjonene ble derfor en måte for andre å bidra med innhold og informasjon på. Det ble en sentral del av nettstedet, og sikkert også hovedgrunnen til at det fortsatt eksisterer.

Hele historien om oppstarten kan du lese på bloggen til Leonard. Du kan også ta en titt på den eldste versjonen av Mobygames som ligger på Archive.org.

Jim Leonard er ikke lenger involvert i driften av Mobygames, men Brian Hirt er fortsatt involvert. Den daglige driften er det Simon Carless og Jeremiah Freyholtz som står for, og sistnevnte forteller i en egen post på Mobygames at dette bare er begynnelsen, men de ber også om brukernes hjelp ettersom inntektene er få og plattformen nettstedet kjører på trenger en kraftig oppgradering.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.