Hva med noen obskure, spanske eventyrspill?

En håndfull eldre, spanske eventyrspill inntar Steam, og The Abbey: Remastered Edition er allerede ute.

Utgiveren Erbe Interactive vil lansere flere spanske eventyrspill på Steam i tiden som kommer. De har allerede sluppet The Abbey: Remastered Edition, og følger opp med Mortadelo y Filemón: Una aventura de cine – Edición especial den 14. mars. Dette spillet har spansk tale, men kan spilles med engelsk grensesnitt og teksting.

The Abbey: Remastered Edition.
The Abbey: Remastered Edition.

Senere kommer Mortadelo y Filemón: La banda de Corvino og La Fuga, men begge disse vil kun være tilgjengelig på spansk.

Mord i middelalderen

Det eneste av spillene her som så vidt meg bekjent har fått distribusjon her til lands er det første, nemlig The Abbey: Remastered Edition. Dette spillet er inspirert av romanen Rosens navn, og finner sted i et middelalderkloster der du spiller en monk som må prøve å løse et mordmysterium.

Jeg skrev om originalversjonen da denne ble sluppet i Norge i 2008, og opplevde den som et lovende spill med en spennende handling, men lite interessante gåter. Remastered Edition kom ut et par år senere, og har en lang liste med forbedringer (som du kan sjekke på Steam). Så det er godt mulig den ville fått en bedre karakter enn 6/10, som var det jeg ga originalen.

Mortadelo y Filemón: Una aventura de cine - Edición especial
Mortadelo y Filemón: Una aventura de cine – Edición especial.

De øvrige spillene vet jeg ikke så mye om. Mortadelo y Filemón-titlene er basert på tegneserien en tegneserie som her til lands har blitt publisert under navnene Clever & Smart og Flipp og Flopp (på engelsk heter den Mort & Phil). Jeg tipper jeg ikke er den eneste som drar kjensel på dem, men jeg skal ikke skryte på meg noe forhold til tegneserien.

La Fuga er et isometrisk eventyr fra nittitallet, som ser ut til å ha fått engelsk utgivelse under navnet The Fugitive. Her er målet å rømme fra et fengsel. Det er altså kun den spanske versjonen som slippes på Steam.

Alle spillene skal være gjort kompatible med Windows 10.

En kommentar om “Hva med noen obskure, spanske eventyrspill?”

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.