Konami feirer 50-årsjubileum med spillsamlinger

Den japanske spillutgiveren vil samlinger med klassiske Castlevania-spill, Contra-spill og arkadespill.

Konami ble grunnlagt den 21. mars 1969, og feirer altså femti år i morgen. I den forbindelse har de annonsert tre samlinger med klassiske spillutgivelser, som alle skal lanseres for PlayStation 4, Xbox One, Switch og Steam.

Først ut er en samling arkadespill fra åttitallet. Denne skal komme allerede 18. april, og inneholder følgende spill (vestlige navn i parantes): Haunted Castle, Typhoon (A-JAX), Nemesis (Gradius), Vulcan Venture (Gradius II), Life Force (Salamander), Thunder Cross, Scramble og TwinBee. Mye skrollende skytespill her, altså.

Haunted Castle er det eneste spillet i arkadesamlingen som ikke er et skrollende skytespill.
Haunted Castle er det eneste spillet i arkadesamlingen som ikke er et skrollende skytespill.

Samlingen, som heter Anniversary Collection: Arcade Classics, inkluderer også en elektronisk bok med informasjon om utviklingen og intervjuer med spillskaperne.

Ikke like mye informasjon om resten

De to andre samlingene vet vi litt mindre om. I likhet med arkadespillsamlingen vil hver av dem inkludere åtte spill (pluss bok), men Konami har kun annonsert fire spill for hver samling. Begge skal lanseres tidlig i sommer.

Den ene er fokusert på Castlevania-serien, og inneholder blant annet disse titlene: Castlevania (NES), Castlevania II Belmont’s Revenge (Gameboy), Castlevania III Dracula’s Curse (NES) og Super Castlevania IV (SNES).

Den andre har fokus på Contra-serien, og inkluderer blant annet disse spillene: Contra (arkade), Super Contra (NES), Super C (NES) og Contra III: The Alien Wars (SNES).

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.