Nå er retrorollespillet Legends of Amberland ute

Spillet er inspirert av blant annet Might & Magic 3-5 og Crystals of Arborea.

Mange av Spillhistories lesere har utvilsomt gode minner fra spill som Dungeon Master, Eye of The Beholder 2, Might & Magic 3-5, Crystals of Arborea og SSI sin GoldBox serie. Den listen over rollespillklassikere ble rappet rett fra beskrivelsen av nylanserte Legends of Amberland: The Forgotten Crown, så om du føler den traff deg, er det godt mulig dette duggferske spillet vil appellere.

Ikke like stort som mammutene fra nittitallet

Store piksler.
Store piksler.

Utvikleren, som tidligere har stått bak romstrategispillet Stellar Monarch (og ble intervjuet av oss for et par år siden) forteller at tanken bak spillet var å lage noe som minner om de gamle klassikerne, men som samtidig ikke tar år og dag å fullføre.

Du starter spillet ved å sette sammen en gruppe på hele syv medlemmer, som selvsagt kan tilhøre flere ulike klasser. Så må du legge ut på eventyr i en stor og åpen verden full av grotter og fangehull. Du navigerer som i klassiske førstepersonsrollespill (altså i fire retninger, der du hopper fra rute til rute), mens kamp er turbasert og har et initativsystem som avgjør rekkefølgen.

Per nå er spillet i «early access», og det ser primært ut til å være balansering som utvikleren trenger «hjelp» til. Men han vil også legge til nye oppdrag og annet innhold i løpet av tidligperioden, som ikke skal vare lenger enn til sommeren. Spillet er ute på Steam (GOG har dessverre valgt å avvise spillet). Her er en trailer:

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.