Slik slår du på muligheten til å lage egne kart i Civilization VI

Spillet har fått et redigeringsverktøy, men det er ikke helt ferdigutviklet enda.

Her finner du WorldBuilder.

En av de mest likte egenskapene som Sid Meier’s Civilization V hadde som Civilization VI ikke har hatt, er den såkalte «WorldBuilder». Dette programmet gjorde at enhver kunne gå inn i spillet og «male» et kart akkurat slik man ønsket det. Noen spillere lagde storslåtte versjoner av Midgard eller Jorden – selv lagde jeg to kart jeg delte med verden.

Det første var «Zalt», løselig inspirert av Jon Bings gamle sci-fi-klassikere i bokserien «Krøniken om stjerneskipet Alexandria», hvor «Zalt – Dampherrenes Planet» var en favoritt for unge herr Wilborn. Kartet besto i stor grad av ørken, med noen oaser og grønne flekker rundt om. Og mye, herlige ressurser i de ugjestmilde delene av kartet!

Det andre het kort og godt «CIV» og besto av tre kontinenter formet som – du gjettet det – bokstavene C I V. Ingen ble veldig populære, og den første ble jeg utsatt for uforholdsmessig mye kritikk for å brukt et bilde av en haug salt i presentasjonen og ikke selve kartet. Tydeligvis gjorde det meg til en sannsynlig virusmaker og drittsekk. Men nok om det.

Slik kan et kart se ut når du leker deg med penselen.

Lag dine egne kart i Civilization VI

Med siste oppdatering for Civilization VI – den første siden den andre ekspansjonen Gathering Storm kom ut – har utviklerne i Firaxis gjemt en liten gave til oss spillere. «WorldBuilder» er tilbake! Den er ifølge Dennis Shirk i Firaxis ikke helt ferdig utviklet og derfor ikke påslått som standard. Inntil 2K QA har testet den mer og de har ferdigutviklet «Advanced Mode» må man selv gå inn i en innstillingfil og slå den på. Slik gjør du det:

Gå inn i Civilization VI-mappen i «My Games», som du finner i dokumenter-mappen din. Der åpner du filen «appoption.txt» med for eksempel Notepad, søker opp «EnableWorldBuilder» og setter verdien til «1».

Deretter kan man gå inn i hovedmenyen under mer innhold (der alle DLC og modifikasjoner kan slås av og på) og starte «WorldBuilder»! Der kan du velge kartstørrelse, regelsett og så videre, som med en vanlig ny kampanje.

Og deretter setter bare fantasien grenser!

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.