Snart kommer det en nyversjon av kultklassikeren XIII

Skytespillet som satte «cel-shading» på spillkartet vender tilbake.

Franske Microids har annonsert at de vil slippe en nyversjon av førstepersonsskyteren XIII, som opprinnelig fikk mye oppmerksomhet på grunn av «cel-shading»-teknikken som sikret at det fikk en tegneserieaktig grafikkstil. Nyutgaven kommer til Xbox One, PlayStation 4, Switch og PC/Mac, og skal lanseres den 13. november.

2003-versjonen. Bilde: Mobygames.
2003-versjonen. Bilde: Mobygames.

Har du drept presidenten?

XIII kom opprinnelig i 2003, og følger en kar som har mistet hukommelsen sin. Det eneste han vet er at han har blitt anklaget for å ha drept den amerikanske presidenten, og at mektige folk ønsker ham død. I det spillet starter våkner han opp på Brighton Beach i England, med en mystisk tatovering og en nøkkel han ikke aner hva åpner.

Det originale spillet ble utviklet av Ubisoft, som merkelig nok ikke er involvert i nyutgaven. I stedet er det et studio som heter PlayMagic som står for denne.

Utviklerne sier de har modernisert både spillmekanismene, lyden og grafikken, men påpeker at de har gjort dette på en måte som skal være trofast mot originalspillet. Vi får bare vente å se om de har lykkes med dette, men en så lenge kan du ta en titt på denne teaser-videoen:

Har du glemt originalen, kan du jo sjekke denne videoen, som er første del av en komplett gjennomspilling av spillet:

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.