Lord British dukker opp i nytt retrorollespill

Nox Archaist får selveste Ultima-sjefen i en viktig rolle.

Hvis du elsker åttitallets rollespill, og kanskje spesielt de tidlige Ultima-spillene og deres mange kloner, kan det godt hende du allerede har hørt om Nox Archaist. Dette spillet er nemlig et nytt rollespill laget i akkurat samme stil som klassikerne fra åttitallet, og for det som kanskje var hovedplattformen for disse – Apple II (naturligvis slippes det også med ferdiginstallert emulatoroppsett for moderne systemer).

A Wild Lord British Appears

Nå har skaperne annonsert at de har fått selveste Richard Garriott med på laget. Eller, rettere sagt, hans alter ego fra Ultima-spillene, Lord British. Ideen er at kaoset som er i ferd med å ta overhånd i spillets verden ikke bare kan ødelegge denne, men også alle andre universer (gulp!).

Lord British har fått med seg dette, og har dermed reist fra sitt vante Ultima-univers til dette, for å hjelpe.

Okay, dette høres kanskje litt merkelig ut, men med tanke på at Nox Archaist er en så åpenbar hyllest til spillene Richard Garriott skapte på åttitallet, er det jo faktisk veldig hyggelig at han vil være med på moroa selv. Og alle rollespill blir vel bittelitt bedre av en dose Lord British, eller hva?

Nox Archaist utvikles som nevnt for Apple II (av typen IIe, IIc og IIgs), og om du ikke velger emulatormuligheten ønsker utviklerne å lage fysiske kopier på diskett og i boks, for original maskinvare. I den forbindelse planlegger de en folkefinansieringskampanje på Kickstarter. Denne skal starte 2. mai. Det ser ikke ut som utviklingen av selve spillet er avhengig av suksess på Kickstarter.

Du kan følge med på det offisielle nettstedet om Nox Archaist høres ut som noe for deg. Slik ser spillet ut:

I mine øyne er det det forøvriig Ultima VII, som kom i 1992, som er Ultima-seriens høydepunkt.

En kommentar om “Lord British dukker opp i nytt retrorollespill”

  1. Takk for de hyggelige ordene du skrev om Nox Archaist!

    Du er riktig at spillet vil bli utviklet uavhengig av utfallet av Kickstarter, som bare er for å finansiere produksjonen av boksutgaven med et klutkart, trykt manuell, 5,25 «disketter og andre følelser.

    Vi håper å tjene din støtte!

    Svar

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.