Savner du fysiske spillkassetter?

Evercade blir en håndholdt retrokonsoll med fysisk spilldistribusjon. De første spillene er allerede kunngjort.

Digital distribusjon er veldig hendig, men det er noe veldig tilfredsstillene over å stappe inn en fysisk spillkassett i konsollen, og ha spillet på skjermen så godt som umiddelbart. Dette er litt av poenget med Evercade, en ny håndholdt retrokonsoll som bruker fysiske spillkassetter med offisielt lisensierte spill.

Evercade kan brukes som den er, altså som en ren håndholdt konsoll med USB-oppladbart batteri (4-5 timer med batteritid), der du kan spille på en 4.3″-skjerm (like stor som den på PSP) og bruke de innebygde stereohøyttalerne eller tradisjonelle hodetelefoner. Alternativt kan du koble den til TV-en via HDMI, om du heller vil det.

Offisielt lisensierte spill

Utviklerne vil lansere Evercade senere i år, og de har allerede sikret seg avtaler med flere utgivere for å få klassiske spill til konsollen. Den første partneren er allerede klar – det er ingen ringere enn Atari, og i den forbindelse har utgiverne også annonsert den første spillkassetten for systemet. Dette er en samling Atari-klassikere opprinnelig laget for Atari 2600 og Atari 7800.

Kassetten får 20 spill, med titler som Adventure, Crystal Castles, Alien Brigade og Ninja Golf. Den heter Atari Collection 1, så det blir tilsynelatende flere slike Atari-samlinger å få tak i. Folkene bak systemet har også sagt at de vil annonsere partnerskap med to andre utgivere om kort tid.

Systemet skal være i stand til å spille de aller fleste populære spillene fra 8-bit og 16-bit-eraen, skjønt hvilke som blir tilgjengelige avhenger av hvilke partnere utviklerne får i stand lisensavtaler med – alt skal være lovlig, i motsetning til med enkelte andre retroprodukter som tilbyr tusenvis av piratspill installert.

Hvor god denne konsollen ender opp med å være er i stor grad avhengig av produksjonskvalitet – vi har sett nok av retrokonsoller med elendig kvalitet, med dårlige knapper og billige komponenter. Men konseptet er i alle fall lovende, og jeg liker for eksempel det faktum at utviklerne har inkludert Atari 7800-spill på den første samlingen (og ikke bare de samme, gamle 2600-spillene Atari selv relanserer om og om igjen).

Du kan følge med på det offisielle nettstedet for mer informasjon.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.