Sega har kjøpt Two Point Hospital-utvikleren

Bullfrog-veteranene har flere prosjekter på gang.

Sega fortsetter å kjøpe seg opp i Europa. Etter at de tidligere sikret seg studioet bak 4X-strategispillene Endless Space og Endless Legend, har de nå plukket opp Two Point Studios, den britiske utvikleren bak Two Point Hospital.

Dette oppkjøpet er imidlertid litt annerledes, ettersom Two Point Studios har samarbeidet med Sega i lang tid (via Segas Searchlight-initiativ), og deres eneste spill så langt har blitt gitt ut av Sega. Two Point Hospital har tilsynelatende også blitt den suksessen Sega håpet på da de plukket det opp.

Litt kaos er vanskelig å unngå.
Two Point Hospital.

Veteraner fra Bullfrog

Two Point Studios ble grunnlagt av blant annet Mark Webley og Gary Carr, to veteraner fra spillindustrien. De jobbet sammen i både Bullfrog og Lionhead, og Mark Webley var både produsent og programmerer på Bullfrog-klassikeren Theme Hospital (mens Gary Carr også var programmerer på samme spill).

Ifølge Sega har Two Point Studios flere uannonserte titler på gang, og vil røpe mer om disse i løpet av de kommende månedene. Tidligere har de snakket om at de ønsket å utvide Two Point-universet med flere spill i samme gate, som på en eller annen måte skulle kunne kobles opp mot hverandre. Det blir spennende å se om den ambisiøse planen fortsatt gjelder.

I mellomtiden, er Two Point Hospital et spill alle bør ta en titt på – både de som koste seg Theme Hospital, og de som bare liker strategi- og byggespill. Jeg har ikke skrevet inntrykk om det på Spillhistorie.no, men jeg laget en artikkel med nybegynnertips etter å ha spilt det i nesten femti timer – jeg ble med andre ord ganske hektet.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.