Endless Legend-skaperen har blitt kjøpt av Sega

Amplitude Studios er ikke lenger uavhengige.

En overraskende nyhet fra Frankrike i dag: Det Paris-baserte utviklerstudioet bak Endless Space og Endless Legend, samt Dungeon of the Endless (ja, det er et tema her) har blitt kjøpt av Sega.

I gamle dager var Sega et selskap nesten utelukkende forbundet med konsollspill, men i dag er de en av de mer PC-sentrerte utgiverne i bransjen, med serier som Total War, Football Manager, Dawn of War og Company of Heroes. Nå har de altså sikret seg en spesialist på turbasert imperiebygging.

Endless Legend.
Endless Legend.

På nettstedet sitt forteller Amplitude Studios at de i stadig større grad har måttet bruke tid på salg og markedsføring, og at det å bli en del av Sega kan frigjøre ressurser som de nå kan fokusere på spillutvikling. I tillegg skriver de at gir de interne studioene sine frihet og støtte til å lage kvalitetsspill.

Hva nå?

De blir spennende å se om oppkjøpet resulterer i endringer hos det som i mine øyne har vært et av de friskeste og mest interessante studioene i strategisjangeren. Når man har vært med så lenge som jeg (og, sannsynligvis, flesteparten av dere som leser dete), er det lett å bli kynisk og huske på alle de fantastiske studioene som har blitt kjøpt opp, ødelagt og nedlagt av større utgivere.

Vi får bare håpe at Amplitude klarer å unngå den skjebnen, og at oppkjøpet i stedet resulterer i at de får enda mer ressurser inn i spillene sine. I mine øyne er Endless Legend den aller sterkeste konkurrenten til millionselgeren Civilization på markedet, og det kan tenkes Sega også tenker slik.

Amplitude jobber for tiden med Endless Space 2. Planen var visstnok å lansere det i «early access» for en god stund siden, men det kan virke som om de ble skremt av Stellaris og den glødende mottakelsen det fikk.

En kommentar om “Endless Legend-skaperen har blitt kjøpt av Sega”

  1. Kjøpte siste bolkene av Amplitude-DLCer under Steam-salget. Hadde bare ikke Thea: The Awakening vært så oppslukende, så hadde jeg nok prøvd Endless Legend nå i stedet!

    Svar

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.