Den fryktede sjørøveren Nelly Cootalot er tilbake

Originalspillet fra 2007 får nyversjon, og den er rett rundt hjørnet.

I gode, gamle 2007 dukket det opp et gratis eventyrspill ved navn Nelly Cootalot: Spoonbeaks Ahoy på nettet. Spillet startet som en bursdagsgave fra utvikleren Alasdair Beckett-King til kjæresten hans, som tilfeldigvis også het Nelly (men neppe Cootalot til etternavn), men den sjarmerende gaven fikk et eget liv, og da spillet ble lansert på nettet ble det også veldig populært.

Den gode mottakelsen var utvilsomt med på å sikre at det en god del år senere fikk en kommersiell oppfølger – Nelly Cootalot: The Fowl Fleet. Begge spillene følger sjørøveren Nelly, som i det første av dem legger ut på en reise for å redde en mystisk fuglerase fra å dø ut.

Wow!
Wow!

Nyversjon med HD-grafikk

Nå kommer originalspillet tilbake, i en nyversjon for PC, Mac og Linux. Spillet har fått full HD-grafikk, og stemmeskuespill (som riktignok kun er utført av utvikleren selv og den virkelige Nelly, og som man kan skru av), og støtter selvsagt brede skjermer. Grensesnittet skal også være mer strømlinjeformet enn før, men ellers er spillet stort sett det samme.

Nelly Cootalot: Spoonbeaks Ahoy HD skal lanseres den 23. mai, altså om ti dager, og det er åpenbart mer et kjærlighetsprosjekt enn et forsøk på å bli rik. Ikke bare koster det kun 1,99 euro (eller hva Steam velger at dette skal bli «på norsk»), men alle inntektene går til den veldedige organisasjonen The Royal Society for the Preservation of Birds.

Så her får vi altså det jeg husker som et svært hyggelig lite eventyr for prisen av en mikrotransaksjon, og muligheten til å hjelpe noen fugler i samme slengen. Høres greit ut i mine ører. Her er en liten, eh, trailer:

2 kommentarer om “Den fryktede sjørøveren Nelly Cootalot er tilbake”

  1. ENDELIG! Digget oppfølgeren, så har gledet meg til å spille remaken av det første spillet. Alle Monkey Island-fans skylder seg selv å spille Nelly Cootalot: The Fowl Fleet

    Svar
  2. Ikke like bra som The Fowl Fleet, men superkoselig spill hvor man småhumrer hele veien. Anbefales. Veldig kort (ca 3 timer), men prisen er deretter. Fremdeles det nærmeste man kommer Monkey Island i 2019.

    Svar

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.