Gjensyn med to Disney-klassikere

Disney’s Hercules og Maui Mallard in Cold Shadow er ute på GOG og Steam.

Før helgen dukket det opp et par uventede Disney-klassikere på GOG og Steam, nemlig Disney’s Hercules og Maui Mallard in Cold Shadow. Begge er rene relanseringer, ikke nyversjoner, og er identiske med originalene sånn bortsett fra at de nå kjører på moderne systemer.

På vingene i Disney's Hercules.
På vingene i Disney’s Hercules.

Barndommen kommer tilbake

Disney’s Hercules (GOG, Steam) debuterte i 1997, og er et action-/plattformspill basert på tegnefilmen ved samme navn. Spillet byr på en overraskende stilig kombinasjon av 2D og 3D, der du for det meste beveger deg som i et sideskrollende spill, men samtidig må forholde deg til tredimensjonale hindringer og farer. I tillegg kan nivåene ha flere plan i dybden, som du kan veksle mellom.

Spillet byr på fargerik, tegnefilmaktig grafikk og setter deg (selvsagt) i sandalene til Hercules, som må løpe reise rundt gjennom antikkens mytologiske verden som inneholder alt fr aunderverdenen til Mount Olympus. Handlingen er basert på filmen, skjønt det er nok litt mer hopping og spretting i spillet.

Maui Mallard ligner litt på Donald.
Maui Mallard ligner litt på Donald.

Maui Mallard in Cold Shadow (GOG, Steam) er nok en kombinasjon av plattform og action, denne gangen i ren 2D. Spillet dukket først opp i 1995, og følger Donald Duck i rollen som privatdetektiven Maui Mallard, som tilfeldigvis også kan (og må) forvandle seg til ninjaen Cold Shadow. På den måten får vi i praksis to spillbare figurer, hver med sine egne unike egenskaper.

Spillet (som het Donald in Maui Mallard i Europa) kom veldig sent i 16-bit-konsollenes liv, og ble nok derfor i stor grad oversett til fordel for spill for nyere konsoller som PlayStation. Men fikk til gjengjeld en varm mottakelse av de som spilte det, og på samme måte som Disney’s Hercules er det et spill mange har gode minner fra. Derfor er det jo slett ikke dumt at det nå er tilgjengelig igjen.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.