Kultklassikeren Toki kommer til nye plattformer

Nyversjonen som ble sluppet for Switch i fjor lanseres straks på en rekke andre systemer.

Det japanske arkadespillet Toki hadde neppe vært spesielt kjent i vår del av verden, om det ikke var for en overraskende god hjemmeversjon (for blant annet Amiga) som ble sluppet i 1990. Denne ble skapt av det franske studioet til britiske Ocean Software, som var ansvarlige for en rekke skikkelig gode arkadekonversjoner på åtti- og nittitallet.

Moderne nyversjon

Om jeg ikke husker feil, er dette helt i starten av spillet.
Om jeg ikke husker feil, er dette helt i starten av spillet.

I fjor fikk Toki nytt liv, gjennom en nyversjon for Nintendo Switch. Denne ble skapt et fransk team som inkluderte Philippe Dessoly og Pierre Adane, to av utviklerne bak Amiga-versjonen, og gitt ut av Microïds. Nå er det annonsert at spillet også skal slippes for Windows, MacOS, PlayStation 4 og Xbox One, og lanseringen av de nye utgavene finner sted den 6. juni.

Toki er et action-/plattformspill der du spiller en Tarzan-aktig fyr ved navn Toki. En slamp av en heksedoktor forelsker seg i Tokis kjæreste, og kidnapper henne. Ikke bare det, men han forvandler Toki til en apekatt, og hiver ut masse monstre og hindringer for å sikre at han kommer unna med ugjerningen. Som Toki må du nå forsere hindringene og redde din kjære.

Nyversjonen har fått håndtegnet grafikk og et kraftig utvidet lydspor (åtte låter fra originalspillet og 24 ekstra låter, alle laget av Raphaël Gesqua. I tillegg loves vi en ny «speedrun»-modus og nye grafikkfiltre, samt muligheten til å spille all musikken i en egen jukeboks.

Switch-versjonen fikk mye skryt for presentasjonen, men ikke alle satte like stor pris på den skyhøye vanskelighetsgraden – Toki kunne være et rimelig ondsinnet spill til tider, og det virker som nyversjonen har omfavnet dette. Her er en trailer:

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.