I dag legger Ports of Call til kai på Steam

Kultklassikeren fra åttitallet er tilbake.

Husker du Ports of Call? Hvis ikke, kan du lese vårt store tilbakeblikk på spillet – men TL;DR-versjonen er at det er et økonomisk strategispill som debuterte på Amiga på åttitallet, der poenget er å tjene seg rik som skipsreder. Men det har den artige vrien at i tillegg til å styre med tall og slikt, må du av og til ta direkte kontroll over skipene for å legge til kai, unngå isfjell, og så videre.

Det var alltid litt artig å se hvem av spillerne som fikk det fineste kontoret.
Det var alltid litt artig å se hvem av spillerne som fikk det fineste kontoret.

Spillet ble en stor hit da det kom ut, ikke minst fordi det lot opp til fire spillere konkurrere på de syv hav. PC-versjonen fulgte noen år senere, og gjorde suksess også der.

Ankommer Steam i ettermiddag

Om få timer kommer PC-versjonen til Steam. Det er snakk om utgaven som kalles Ports of Call Classic her, ikke noen av nyversjonene, så den fungerer ganske nøyaktig slik spillet gjorde på åttitallet. Dermed er det bare å kjøpe seg en rustholk for å frakte våpen fra Vancouver til Karachi, og se millionene rulle inn på kontoen.

Jeg hadde nok foretrukket å se Amiga-versjonen i stedet, blant annet fordi den hadde litt mer dynamisk grafikk (med animert vann, for eksempel), men da måtte nok utvikleren ha styrt litt ekstra med lisensieringen. Her er litt video fra Amiga-utgaven, som jeg tok opp i forbindelse med tilbakeblikket:

En kommentar om “I dag legger Ports of Call til kai på Steam”

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.