Sam’s Journey for NES ser allerede imponerende ut

Commodore 64-spillet hopper til en ny plattform, og her er en lekker teaser-video.

Sam’s Journey er et plattformspill som kom til Commodore 64 i 2017. Spillet imponerte med lekker presentasjon og silkemyk grafikk, samt overraskende varierte og rike spillmekanismer, og ble en umiddelbar suksess på den klassiske plattformen. Nå håper utviklerne å gjenskape suksessen på NES.

Det har lenge vært klart at de har jobbet med en NES-versjon, men nå har de sluppet en skikkelig spillvideo fra prosjektet. Og faktisk ganske imponerende – ta en titt:

Den tyske utvikleren forklarer at spillet skal være en trofast overføring av Commodore 64-utgaven, med noen justeringer for å tilpasse seg NES-formatet. Planen er å lansere spillet på fysisk spillkassett, men de vurderer også digital distribusjon.

Bilde fra Commodore 64-versjonen.

Klassisk plattformspill

Sam’s Journey er et klassisk, todimensjonalt plattformspill som skilter med svært store nivåer og en mengde forskjellige verdener. Totalt får vi 27 store brett fordelt på tre kart, og alle brettene er fulle av hemmeligheter og skjulte bonuser.

Et interessant aspekt av spillet er at du kan plukke opp seks forskjellige typer forkledninger, som gir deg helt nye egenskaper. Som pirat kan du bruke sverd for å drepe fiender, som astronaut kan du dobbelthoppe og som ninja kan du holde deg fast i veggene.

Det er ikke klart når spillet skal slippes for NES. Commodore 64-versjonen er fortsatt tilgjengelig både i fysisk utgave og via digital distribusjon, og den fikk også en egen utgave satt opp spesielt for minimaskinen TheC64 Mini. På det tidspunktet sa utgiveren Protovision, som også står for NES-utgaven, at det hadde solgt over 1500 kopier – ikke verst for et spill på en plattform fra 1982.

 

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.