De gamle Star Control-spillene er tilbake på markedet

Etter at kranglingen om rettighetene løste seg tidligere denne uken.

Konflikten mellom skaperne av de to første Star Control-spillene og selskapet bak det nyeste (fjerde) spillet i serien har løst seg, merkelig nok ved at partene satte seg ned og snakket med hverandre som voksne mennesker.

Et av resultatene er at de tre første spillene i serien nå er tilbake for salg, på GOG (I & II og III) og Steam (I & II og III).

Klassiske romspill

Star Control II.
Star Control II er ikke veldig selvhøytidelig.

Det første Star Control-spillet er et romstrategispill, men med det interessante elementet at kamp løses via et arkadebasert 1-mot-1-skytespill inspirert av originale SpaceWar. Hver rase i spillet har sitt eget unike romskip, og det å lære disse å kjenne er en stor del av spillet.

Oppfølgeren beholder kampsystemet, men dropper resten. Den er i stedet et episk åpen verden-eventyr inspirert av StarFlight, der du må reise rundt i verdensrommet på jakt etter ressurser, informasjon og nye allierte i krigen mot en fryktelig fiende. Star Control II regnes av mange som et av tidenes beste spill.

Treeren følger i samme fotspor, men er satt til et helt annet univers, med andre raser og skip, og et annerledes kampsystem. Dette ble utviklet av Legend Entertainment, og ikke originalskaperen Toys for Bob. Star Control III er et spill du bør prøve hvis du elsker konseptet, men du bør ha spilt Star Control II først.

Star Control II har forøvrig også en gratis åpen kildekode-nyversjon ved navn The Ur-Quan Masters, utviklet med Toys for Bobs velsignelse.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.