Spionrollespillet Alpha Protocol er fjernet fra Steam

Grunnen er at rettighetene til lisensiert musikk brukt i spillet har løpt ut.

Spionrollespillet Alpha Protocol regnes neppe som Obsidians beste verk, men personlig syntes jeg det var et veldig forfriskende og artig spill, både på grunn av den kule handlingen og hvordan det lånte elementer fra «immersive sim»-sjangeren for å gi spilleren frihet. Pluss, hvem elsker ikke spioner?

Nå har utgiveren, Sega, fjernet spillet fra Steam-butikken, så det er ikke lenger mulig å kjøpe det.

Alt fra navnet og coveret til skjermbildene får Alpha Protocol til å se mye kjedeligere ut enn det egentlig er.

Lisenskrøll

Grunnen er at Sega ikke har fornyet lisensen til noen låter som brukes i spillet. De har ikke gått i detalj om hvilke dette er, men de må utvilsomt ut med en god slump penger til rettighetsinnehaverne for å få lov til å selge spillet – og salgstallene er neppe så høye at de rettferdiggjør dette. Spillet solgte tross alt ikke kjempegodt i utgangspunktet.

Et alternativ kan være å gjøre som Rockstar har gjort med eldre Grand Theft Auto-spill, altså rett og slett å fjerne de aktuelle låtene og/eller erstatte dem med noe annet. Hvor lett det lar seg gjøre kommer an på hvor godt integrert de er i handlingen, og hvor lett det faktisk er å oppdatere det cirka ti år gamle spillet. Dessuten må nok Obsidian ta seg av den jobben, og de må i så fall betales.

Så alt i alt virker det egentlig ganske usannsynlig at Alpha Protocol dukker opp for salg igjen. Men rarere ting har skjedd, selvsagt.

Eksisterende eiere vil fortsatt finne Alpha Protocol i kontoene sine.

Toppbildet er lånt fra Mobygames.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.