Microsoft har tatt tidsmaskinen til 1985

Teaser de ett eller annet nostalgiprodukt, eller driver de bare markedsføring for Stranger Things?

Microsoft er ikke akkurat et selskap man forbinder med spøk og moro, men i løpet av de siste dagene har i alle fall folkene som styrer deres kontoer i sosiale medier hatt det ganske artig – uten at folk helt skjønner greia.

Tilbake til 1985

Det skorter litt på brukervennligheten, men PC-folket var jo vant med DOS på denne tiden.

De startet med å poste en teaser-video for Windows 1.0 fra 1985, «med MS-Dos Executive, Clock og mer». Så postet de reklamebilder fra 1985-katalogen sin, med produkter som Microsoft Excel, Microsoft Flight Simulator og Microsoft Word.

I utgangspunktet skulle man tro at det kanskje var noe jubileumsopplegg på gang her, men det passer ikke med årstallet. Så nå lurer nettet på hva det er Microsoft driver med. En av de mer populære teoriene er at dette er en slags promokampanje for Netflix-serien Stranger Things, som får sin tredje sesong straks, men det virker i så fall ganske rart.

En annen teori er at de planlegger å lansere ett eller annet nostalgiprodukt, slik som et ferdig Windows 1.0-oppsett man kan leke seg med, komplett med tidlige utgaver av selskapets Office-programvare. Det hadde i så fall vært artig og potensielt ganske interessant, skjønt du kan jo faktisk kjøre Windows 1.0 på nettet allerede.

Vi får bare se, og krysse fingrene for at det de faktisk annonserer er såpass interessant at det fortjener all oppmerksomheten teasingen har fått.

Oppdatering: Det ser mer og mer ut som Stranger Things-teorien stemmer, dessverre.

Ikke akkurat som Windows 10 (eller 3, for den saks skyld)

Windows 1.0 kom som nevnt i 1985, og var selskapets første forsøk på å lage et musedrevet grensesnitt for PC-en. Det var imidlertid rimelig ulikt de versjonene som fulgte – for eksempel har det ikke noe «skikkelig» skrivebord, men bruker i stedet noe som i dag minner mer om Windows Utforsker. Men man kan manipulere programvinduer og slikt, og ha flere ulike vinduer oppe samtidig.

Dessuten inkluderes for eksempel de første utgavene av Paint og Notepad. Et spill er også med i pakka, nemlig brettspillet Reversi. Det var artig nok, men jeg tror nok Microsoft gjorde lurt i å bytte det ut med kabal og, etter hvert, Minesveiper. Her er en liten video om hva som befant seg i den originale Windows 1.0-pakken:

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.