Slik får du Civilization II til å fungere på Windows 10

Civilization II regnes av mange som det aller beste spillet i serien. Her viser vi deg hvordan du kan spille det på dagens datamaskiner.

Grafikken i Civilization II Test of Time er ganske annerledes enn i originalen.

Metoden som vi presenterer her, har vi testet på siste versjon av Windows 10 64-bit (v1903).

Det finnes to utgaver av Civilization II som fungerer med denne guiden (vi har testet begge).

Den ene er fra 1999 og heter Civilization II – Test of Time, og er en oppdatert versjon av det originale Civilization II, med «bedre» grafikk (nuvel), oppdatert grensesnitt, samt en del animasjoner, i tillegg til flere kampanjer og spillmoduser.

Her er fra Civilization II Multiplayer Gold Edition. Jeg foretrekker denne utgaven.

Metoden fungerer også om du har Civilization II: Multiplayer Gold Edition fra 1997. Denne utgaven har samme grafikk som originalen, og er nok den de fleste kjenner igjen sånn rent umiddelbart.

Slik gjør du

 • Skaff deg en av de to versjonene av Civilization II som er nevnt over.
  • Har du fortsatt den originale CD-en, er det flott.
  • Har du for eksempel en plateavbildningsfil (ISO-fil) som du har sikkerhetskopiert, skal du kunne montere denne direkte i Windows 10.
  • Hvis dette ikke fungerer, kan du laste ned WinCDEmu.
 • Installer spillet som normalt
 • Du vil antageligvis få spørsmål om du vil installere Direct Play. Gjør så det.
  • Hvis du ikke får dette spørsmålet, kan du legge til Direct Play manuelt ved å gå på «Aktiver eller deaktiver Windows-funksjoner, og deretter «Eldre komponenter» og «Direct Play».
 • Last deretter ned siste patch for versjonen din fra Civilization Fanatics Center, og installer denne.
 • Når du er ferdig med all installasjon, laster du ned verktøyet fra denne forum-posten på Civilization Fanatics Center.
 • Kjør programmet, og bla deg fram til mappen du installerte Civilization II i. Du skal der finne en fil som heter Civ2.exe – velg denne, og klikk «Patch!»
 • Hvis du ønsker å se videoene i spillet, inkludert rådgivervideoene i «High Council» (finnes ikke på Test of Time), kan du høyreklikke på snarveien til spillet, og sette spillet i kompatibilitetsmodus for Windows XP Service Pack 2.
 • … og det er det hele!

Merk: I begge nyutgivelsene av Civilization II, er datamotstanderne endret til å være mye mer uvennlig og aggressiv. Faktisk er det mange som mener at AI-en er helt ødelagt. I koden til nyutgivelsene er det lagt inn en endring som gjør at verdien som sier hvor snill eller slem en AI-motstander er (der 0 er snill og 100 er «pure evil»), settes til 100 etter hver tur, uansett hvor snill og vennlig man er mot dem. Hensikten var å gi spillerne en ekstra utfordring, men dessverre glemte utviklerne å inkludere en måte å skru den av på.

Hvis du ønsker å oppleve datamostanderne slik de var i den originale utgaven, der det faktisk er mulig å få i stand allianser og fruktbare vennskap, kan du sjekke ut denne forumtråden for en patch (finnes dessverre bare til Multiplayer Gold-versjonen).

Ønsker du heller å lese et tilbakeblikk på dette fantastiske spillet, kan du se hva Nikolai hadde å si.

 

OBS: Denne metoden er testet av artikkelforfatter på egen maskin og konfigurasjon. Spillhistorie.no kan ikke garantere at det vil fungere på andre oppsett, og gjør oppmerksom på at feil eller problemer som måtte oppstå i forbindelse med denne guiden er på eget ansvar.

En kommentar om “Slik får du Civilization II til å fungere på Windows 10”

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.