Doom 64 kan bli relansert

PEGI har aldersmerket en versjon av Nintendo 64-spillet for PC og PlayStation 4.

På fredag overraskelseslanserte Bethesda nyutgaver av de tre første Doom-spillene for konsoll, men de har kanskje mer på lager. Gematsu oppdaget nemlig at PEGI har aldersmerket Nintendo 64-spillet Doom 64 for PlayStation 4 og PC, og påpeker samtidig at dette ikke betyr at Xbox One og Switch utelates når lanseringene eventuelt finner sted.

Lanseringsdatoen på aldersmerkingen var 26. juni, men om denne bare var ment som en midlertidig dato eller det egentlig var meningen spillet skulle relanseres samtidig med de andre Doom-utgivelsene vites ikke. Vi har i alle fall passert datoen nå, uten at Bethesda har sagt noe offentlig om saken (og PEGI har slettet aldersmarkeringen fra sine sider).

Spillet bruker en egen grafikkmotor. Bilde: Mobygames.

Det gjenstår altså å se hva som skjer med lanseringen, og det skal vel sies at nå som QuakeCon er ferdig og Bethesda allerede har relansert de tre første spillene i serien, har de neppe noe hastverk med å få ut Doom 64.

Et eget spill

Navnet Doom 64 indikerer at det her er snakk om en ren Nintendo 64-versjon av det originale Doom-spillet, men det er ikke tilfellet. Doom 64 kom i 1997, og er faktisk et helt nytt spill, med nye nivåer og en ny grafikkmotor.

Spillet ble utviklet av Midway Games’ interne San Diego-studio under id Softwares oppsyn (id var fortsatt uavhengige på dette tidspunktet, og fokuserte egne ressurser på Quake-serien). Spillet er imidlertid ganske trofast mot de to forgjengerne, og fikk blant annet skryt for fantasifull nivådesign.

Doom 64 har aldri tidligere blitt sluppet for andre plattformer enn Nintendo 64.

Bildene i artikkelen er hentet fra Mobygames.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.