Myst-aktige puslenøtter i nytt eventyrspill

The Five Cores Remastered er en nyutgave av et spill fra 2012, og skilter blant annet med VR-støtte.

Liker du Myst-aktige gåteeventyr med massevis av logiske nøtter av den typen som ofte inkluderer å få liv i eldgamle maskinerier? I så fall kan det se ut som The Five Cores Remastered er et spill du bør legge inn på radaren.

Det vekker minner om Myst, ja.

Strandet på ei øde øy

The Five Cores Remastered er en forbedret utgave av The Five Cores fra 2012. Her strandes du på ei øde øy etter en kraftig storm, og må finne ut hvordan du skal komme deg tilbake. Men øya er ikke overgrodd av jungel, i stedet er den full av merkelige ruiner som huser et stort mysterium. Og faktisk er den kun én av seks ulike øyer som du får besøke i spillet.

Selve spillet kan spilles som Myst, altså med «node-basert» utforsking der du klikker deg fra sted til sted, eller med fri navigasjon. Du kan også spille i VR-modus, og da er det kanskje den node-baserte løsningen som er smartest å gå for.

Jeg ser at 2012-versjonen fikk blandet kritikk da den dukket opp. Nettstedet AdventureGamers mente for eksempel at spillet var litt fantasiløst, og mer opptatt av å klone Myst-opplevelsen enn å gjøre noe unikt og eget. Hva som er nytt i Remastered-versjonen (utover den åpenbare VR-støtten) vet jeg ikke. Den er i alle fall ute nå, og her er en pen trailer:

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.