Nintendo Switch Online får Retrotimen-favoritt

Vice: Project Doom er en ukjent perle for Nintendo Entertainment System.

Nintendo har annonsert månedens nye tillegg på Nintendo Switch Online, den abonnementsbaserte nett-tjenesten til Switch som blant annet huser en stadig større samling med NES-spill som fritt kan spilles så lenge man er medlem.

Variert action i Vice Project Doom. Bilde: Mobygames.

Slåssing og action

Månedens spill er (*trommevirvel*) Kung-Fu Heroes og Vice: Project Doom.

Kung-Fu Heroes er visst også kjent i Japan som Super Chinese, som jo må være et av tidenes beste spillnavn, og er et arkadeactionspill som ble sluppet i spillehallene i 1984, på Famicom to år senere og NES (i USA) i 1989. Europa kom det aldri til. Spillet følger to helter som må kjempe seg gjennom en serie rom fulle av fiender, for å redde prinsesse Min-Min.

Vice: Project Doom fra 1991 er et overraskende variert actionspill med både bilkjøring, skytegalleri-elementer og plattformhopping. Dette spillet var faktisk temaet for en Retrotimen-episode for ett års tid siden, og der fikk det mye ros. Så definitivt et spill du bør sjekke ut, med andre ord. Dette spillet kom heller aldri ut i Europa, før nå.

Klaging på Twitter

Ikke alle er like fornøyd med månedens utvalg, og annonseringen har fått en rekke småhissige kommentarer på Twitter. Der mener mange at Nintendo har begynt å gi ut litt vel obskure spill på tjenesten, og at det kanskje er på tide å gå videre fra NES til SNES.

Personlig vil jeg påpeke at obskure spill kan være like underholdende som de mer kjente og kjære klassikerne, noe Vice: Project Doom ser ut til å være et godt eksempel på. Jeg syntes det er vel så moro å oppdage perler jeg ikke har spilt før som det er å spille de klassiske spillene jeg vokste opp med.

Likevel skal jeg jo være enig i at det bør være en balanse på en tjeneste som dette, og hvis Nintendo virkelig føler at de har gått tomme for «kjente og kjære» NES-spill, så er det kanskje på tide de begynner å spe på med noen klassikere fra SNES.

Toppbildet er lånt fra Mobygames.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.