Sega-klassikeren Space Harrier dukker snart opp på Switch

Sammen med herlige Puyo Puyo.

Den 22. august slipper Sega to nye spill i Sega Ages-serien for Nintendo Switch, nemlig Space Harrier og Puyo Puyo.

Space Harrier

Space Harrier er et klassisk tredjepersons actionspill der du løper eller flyr på svevebrett gjennom fantasirike miljøer som suser mot deg, med pseudo-3D-grafikk som fungerer litt som i et tradisjonelt arkadebilspill fra åttitallet (spillet brukte også samme teknologiske plattform som Out Run senere kom til å benytte seg av, så det er kanskje ikke så rart).

Spillet skilter ikke bare med det som var svært imponerende grafikk, men også noe av den flotteste spillmusikken hørt utenfor tidligere nevnte Out Run. Sega Ages-versjonen er trofast mot originalen fra arkadehallene, men om du vil kan du gjøre det litt lettere for deg selv ved å aktivere et skjold.

Puyo Puyo

Puyo Puyo er en Tetris-inspirert hjernetrimmer der to spillere (eller en spiller og en datastyrt motstander) konkurrerer om å renske hver sin arena for fargerike blobber som faller ned fra toppen av skjermen. Det som gjør spillet så spennende er at jo bedre du gjør det, jo mer trøbbel skaper du for motspilleren. Du vinner når motspillerens arena er fylt opp.

Sega Ages-versjonen inkluderer nettbasert flerspiller (om du har Nintendo Switch Online) og et nettbasert rangeringssystem. Ikke så voldsomt mange forbedringer, altså, men flere var vel strengt tatt heller ikke nødvendig.

Morsomt nok, med tanke på temaet for dagens Retrotime-podcast, var det filmen Den uendelige historien som inspirerte Sega-legenden Yu Suzuki til å lage Space Harrier.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.