King’s Bounty II er avslørt

Den herlige rollespillhybriden får endelig en skikkelig oppfølger.

I forkant av spillmessen Gamescom har Russiske 1C Company lagt ut en Steam-side for King’s Bounty II, med både trailer, skjermbilder og informasjon (et offisielt nettsted er også på plass). Det vi får se her er et spill som på flere måter ser ut til å skille seg kraftig fra den fabelaktige forgjengeren, uten at det nødvendigvis er en negativ ting.

Langt mer realistisk grafikkstil denne gangen.

Fra Warcraft til The Witcher?

Der King’s Bounty fra 2008 var et svært sjarmerende og fargerikt spill preget av humor, ser oppfølgeren ut som en langt mørkere affære. Handlingen finner sted i en verden som kalles Antara, der en mystisk pest sprer seg utover landet, og korrumperer alt som befinner seg der. Folk flykter i hopetall, noe som igjen skaper kaos i de områdene som ikke er rammet.

Du får velge mellom tre spillbare figurer, hver med sin egen distinkte bakgrunnshistorie, og må velge hvordan du skal håndtere krisen. Du får reise fritt rundt i en stor og åpen verden, der du kan ta ulike oppdrag, utforske villmarken og snakke med lokalbefolkningen, og alt dette foregår som i et tredjepersons rollespill.

Dypere kampsystem.

Når du havner i kamp, får du imidlertid ta med deg hæren din over i en turbasert, taktisk modus. Denne ser langt dypere ut enn i tidligere spill, og det fortelles blant annet at du må ta hensyn til landskapet rundt deg, forholde deg til soldatenes egen synsrekkevidde og tilsynelatende også moral (soldater som kjemper sammen over tid knytter bånd, og så videre).

Ellers loves vi moralske valg, flere muligheter til å skreddersy spillfiguren din via handlingene hans eller hennes, og en «unik» kombinasjon av fantasy og realisme. Alt i alt syntes jeg spillet ser veldig interessant ut, selv om jeg undrer meg litt over hvorfor det heter King’s Bounty II når det tilsynelatende har så lite til felles med forgjengeren.

King’s Bounty II skal etter planen lanseres neste år, og i tillegg til PC kommer det til Xbox One og PlayStation 4. Her er traileren:

King’s Bounty-merkevaren stammer som du kanskje husker fra tidlig på nittitallet, og det første King’s Bounty-spillet kom opp med mange av spillmekanismene som senere ble brukt av samme utvikler da de senere skapte Heroes of Might & Magic. Merkevaren ble kjøpt av 1C Company i forrige tiår, og de lanserte altså det fargerike og fantasifulle King’s Bounty: The Legend i 2008.

I årene som fulgte kom de med en hel haug frittstående utvidelser for spillet sitt, og jeg tror nok selv de mest ihuga tilhengerne ble litt lei etter hvert. Personlig ga jeg egentlig opp håpet om å noensinne få en ordentlig oppfølger, så var en stor overraskelse å våkne opp til denne nyheten.

Nå som King’s Bounty plutselig har blitt vekket til live igjen, hva med Space Rangers 3?

3 kommentarer om “King’s Bounty II er avslørt”

  1. Er det noen her som kan hjelpe meg med noe. Hvordan får jeg opp antall krigere i hæren min.
    Jeg kan få 10 crossbowmen, 10 pikemen osv. Hvordan får jeg opp dette antallet?

    Svar
    • Ser ut som de har forandret ting i KB2 fra tidligere KB spill slik at hver type enhet nå har et maks antall man kan ha helt uavhengig av leadership. Så ser ut som du aldri kan gå over 10 for crossbowmen/pikemen. Er vel mer meningen man heller skal oppgradere til neste «tier» når man har makset antallet. Ganske stor forandring der…

      Svar

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.