Spillutviklerveteran med nytt Commodore 64-spill

Jon Williams har stått for spillklassikere for Atari, SNES og Commodore 64. Nå har den pensjonerte utvikleren lansert et gratisspill.

Den britiske spillutvikleren Jon Williams fikk sitt gjennombrudd med spillet Jet Boot Black for Atari 800 og Commodore 64. Dette markerte starten på en lang karriere i spillindustrien, der han blant annet sto for Commodore 64-versjonen av First Samurai, var hovedprogrammerer på SNES-klassikeren Maui Mallard in Cold Shadow og produsent på Disney Universe så sent som i 2011.

Chicken, fight like a robot!

Nå er han i slutten av sekstiårene og pensjonist for lengst, men er fortsatt glad i å utvikle spill. For et par dager siden slapp han sitt nyeste prosjekt, i samarbeid med utviklergruppen Hokuto Force. Det heter Berks Four, og er en oppdatert versjon av Berks Three, et spill han tidligere laget for Commodore Plus/4.

Berks Four er et rent actionspill i stil med arkadeklassikeren Berzerk, der du må komme deg gjennom den ene arenaen etter den andre fulle av roboter og andre fæligheter som vil deg vondt. Du kan laste spillet ned fra CSDB, og spille det på emulator eller overføre det til ekte maskinvare.

Om du har lyst til å lese mer om Jon Williams og utviklerkarrieren hans, kan du lese et intervju han gjorde med nettstedet Classic Games tidligere i år.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.