Norsk indie-studio bringer viking-brettspillet Hnefatafl til Steam

Det urgamle brettspillet får nytt liv med moderne teknologi.

Hnefatafl er et nordisk brettspill som ble spilt i jernalderen og vikingtiden, og som kan minne litt om sjakk. Spillet er nevnt i flere sagaer, skjønt noen detaljert gjennomgang av reglene har vist seg vanskeligere å finne. Det var den kjente botanikeren Carl von Linné som «gjenoppdaget» spillet i Lappland på syttenhundretallet, og man har siden forsøkt å rekonstruere reglene.

Spillet minner litt om sjakk, men er asymmetrisk. Den ene siden skal prøve å beskytte kongen sin, mens den andre siden skal prøve å fange ham.

Slik ser spillet ut.

Gammelt spill i nytt format

kommer spillet snart til Steam, via de norske spillutviklerne Diamond Sky Games og Rain Games. Denne versjonen er basert på København-regelsettet, og tillater både enspiller mot datamaskinen og flerspiller for to via nettet. Spillet byr også på en interaktiv øvingsdel for de av oss som ikke har erfaring med Hnefatafl fra før av.

Spillet lanseres først i «early access», der det vil være i noen måneder mens utvikleren forbedrer spillet. De er også åpne om at datamotstanderen er ganske svak på dette tidspunktet, og at det er noe som vil få en del oppmerksomhet under «early access»-perioden. Tidliglanseringen skal etter planen finne sted i oktober.

Etter Steam-lanseringen, er det meningen spillet skal slippes på nettbrett. Du kan lese mer om spillet i et intervju med utvikleren på nettstedet Kode24.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.