Fabelaktige Startopia får oppfølger

Bygg og driv din egen rombase i Spacebase: Startopia.

Kalypso Media har annonsert at de jobber med en oppfølger til det klassiske strategispillet Startopia fra 2001. Som i originalen er målet her å utvide og drifte en romstasjon, der du skal prøve å tjene deg søkkrik ved å tilby ulike tjenester til åtte forskjellige typer romvesener – alle med sine egne behov og ønsker.

Bygging i verdensrommet

Ikke forvent det mest seriøse strategispillet.

Sjangermessig er vi ikke så langt unna spill som Theme Park, Two Point Hospital og Evil Genius, bare satt til verdensrommet. Men spillet har den litt unike vrien at du må jobbe med tre forskjellige «dekk» samtidig.

Det ene er der du prøver å tjene penger på å tilby tjenester og moro for tilreisende romvesener, mens det andre er et biodekk der du må legge til rette for ulike planter og dyr (eller deres utenomjordiske ekvivalenter) for å skaffe nødvendige ressurser. I det tredje dekket har du alt maskineriet som trengs for å holde liv i det hele.

Spillet har også et element av krigføring, der du må konkurrere med andre slamper som har flyttet inn i romstasjonen.

Kalypso Media lover både sandkassemodus og en omfattende kampanje med ti historiedrevne oppdrag. Flerspiller skal vi også få, med samarbeidsspill og konkurransemodus. Spillet skal slippes for de tre PC-plattformene samt Xbox One, Switch og PlayStation 4 (alt, altså), og lanseringsdatoen er satt til tredje kvartal 2020. Det er Realmforge som står for utviklingen.

Her er en trailer, komplett med en artig liten E3-referanse:

Startopia er et av spillene jeg i lang tid har drømt om å få en oppfølger til, skjønt jeg hadde jo håpet at originalskaperne ville vært involvert på ett eller annet vis. Kalypsos rykte er litt både og, men det virker som spillerne er veldig begeistret for Dungeons 3, en Dungeon Keeper-klone laget av Realmforge. Vi får krysse fingrene.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.