Trollskog lar deg bygge landsbyer i dype skoger

Nytt byggespill inspirert av svenske folketradisjoner.

Troll finnes ikke bare på nettet, de finnes i skogen også. Men det hindrer ikke folk i å bosette seg der, i det nylanserte strategispillet Trollskog. Her slippes du løs i åpne og mystiske skogmiljøer, der du må bygge et nettverk av landsbyer for å skaffe til veie det som trengs for å overleve.

Et poeng her er å spesialisere de ulike landsbyene, for på den måten å sikre effektiv produksjon av ressurser. Samtidig må du prøve å holde deg på god fot med skogens eksisterende innbyggere, inkludert de tidligere nevnte trollene. Om alt går galt, er det også mulig å bygge opp en hær for å forsvare seg.

Spillet har en ganske distinkt grafikkstil.

Inspirert av svenske folketradisjoner

Trollskog kommer fra en svensk indie-utvikler, og er fortsatt på et svært tidlig stadium i utviklingen. Derfor advares potensielle kjøpere om at spillet har lite innhold, og potensielt mange feil. Dette gjenspeiles også i brukeranmeldelsene, der jeg blant annet fant følgende sitat «But for now it is basically a really cool unplayable game.»

Spillet virker uansett interessant nok til at i alle fall jeg skal følge med på det, så får vi se om det blir et godt spill med tid og stunder. Utvikeren selv anslår at det skal være i «early access» i seks til åtte måneder. Her er en liten trailer:

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.