Slik letter og lander du i Wings of Fury

Slik kommer du gjennom krigen med livet i behold.

Etter at jeg publiserte tilbakeblikket på Wings of Fury, dukket det opp noen kommentarer her og der om hvor vanskelig det var å lande på hangarskipet. Siden jeg har spilt det ganske mye i de siste ukene, har jeg teknikken inne. Så hvorfor ikke bruke det til å lage en liten guide?

Ikke slik.

For å ta av:

  • Du trenger i utgangspunkt ikke mer rullebane enn det du får fra hangarheisen, men jo mer fart du får, jo lettere er det å ta av. Så i starten kan du godt kjøre flyet litt mot akterenden av skipet, og så snu.
  • Hold stikka mot venstre for å aksellerere. Du ser at flyet har nok fart til å ta av når det retter seg opp.
  • Når du når enden av rullebanen, pek skrått oppover (venstre og opp) for å fly oppover. Gjør dette helt til flyet faktisk begynner å stige. Sånn, da er du trygt oppe i lufta.
  • Du kan forøvrig ta av i den andre retningen også, når du har teknikken inne.
Ikke slik heller.

For å lande:

  • Du må komme inn fra akterenden. Prøver du deg fra andre siden vil du ikke klare å bremse.
  • Fly et stykke bort fra skipet (mot høyre), slik at du får litt tid på deg til å justere høyden.
  • Prøv å komme inn mot skipet i en høyde som er litt over dekket.
  • Når du nærmer deg dekket må du slutte å aksellerere. Bare la flyet gå i normal hastighet.
  • Når du så peker stikka oppover (uten å samtidig aksellerere), vil flyet gradvis miste høyde. Flyets vinkel i denne prosessen betyr at det laveste punktet er kroken under halen. Altså: Ikke pek stikka ned, men opp.
  • Denne må treffe et av de fire merkede punktene på dekket, slik at den hektes fast i en kabel strukket over dekket, som igjen bremser flyet. Om du er for sent nede på rullebanen, må du få opp farten igjen og ta av, slik at du kan prøve på nytt. Det nytter ikke å bremse manuelt.

Siden dette ble mye tekst for en prosess som egentlig er ganske enkel, har jeg laget en videoguide i tillegg. Jeg så forøvrig at det ikke bare er norske piloter som sliter med landingene, så jeg la inn hjelpeteksten på engelsk. Dette er nok ikke tidenes beste videoguide, men jeg la i alle fall ikke irriterende techno-musikk inn i bakgrunnen. Håper uansett den kan være til hjelp:

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.