Det grensesprengende romspillet Elite er 35 år

Kan lastes ned gratis.

Det originale Elite-spillet kom ut i september 1984, for den britiske hjemmedatamaskinen BBC Micro. I disse dager er det altså 35 år gammelt, og det kan du feire ved å laste det ned i sin opprinnelige form direkte fra Frontier Developments. De har lagt spillet ut for PC og Mac, med emulator og instruksjoner inkludert.

Ambisiøst spill

Bak de enkle strekene skjulte det seg en verden av muligheter.

I Elite settes du bak spakene på et romskip, og slippes ut i et åpent univers der du står fritt til å gjøre hva du vil. Du kan drive handel, være pirat eller kriger, og du kan til og med prøve seg på rombasert gruvedrift. Alt dette gir penger i kassa, som du kan bruke til å oppgradere romskipet ditt og dermed bli stadig mektigere.

Alt dette finner sted i et tredimensjonalt univers der handlingen sees fra førstepersons synsvinkel og du kan besøke åtte galakser som hver har 256 solsystemer. Dette til tross, spillet trenger kun 64 kilobytes med minne for å kjøre (og hele spillet får plass i minnet samtidig).

Elite ble skapt av David Braben og Ian Bell. Sistnevnte har lenge hatt diverse versjoner av spillet på nettstedet sitt, så det er egentlig ikke nytt at du kan laste det ned gratis. Om du skal spille det seriøst, er andre versjoner (for Amiga og Acorn Archimedes, for eksempel) en god del bedre – skjønt det er jo veldig fascinerende å se hvordan spillet fungerte på sin originale plattform.

Spillet fikk også en knallgod oppfølger.

Her er en presentasjon av orignale Elite, laget av den opprinnelige utgiveren, Acornsoft:

 

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.