Samorost-skaperne har sluppet et nytt spill

Pilgrims er et søtt lite eventyrspill som oppfordrer deg til å eksperimentere med ulike løsninger.

Det tsjekkiske studioet Amanita Design står bak noen av historiens triveligste spillutgivelser (med Samorost-spillene, Chuchel og Machinarium som gode eksempler), og nå har de sluppet et nytt spill. Det heter Pilgrims, og er et slags eventyrspill der du får reise rundt i en håndtegnet middelalderverden og møte ulike karakterer som trenger din hjelp.

Har du plass i båten din?

«Ikke fullfør det, lek med det»

Meningen med spillet er ikke at du skal fullføre det så raskt som mulig, men at du skal leke med ulike løsninger og se hva som skjer. For å oppfordre de av oss som har blitt så spillifisert i hodene våre at vi absolutt må ha belønninger for alt, har utviklerne lagt inn 45 forskjellige «achievements» som neppe kan fås på én enkelt gjenomspilling.

Pilgrims ser ikke kjempeavansert ut, men det oser Amanita-sjarm, og for 45 kroner koster det ikke akkurat skjorta. Det er ute på Apple Arcade og de vanlige PC/Mac/Linux-butikkene, og man kan også kjøpe det direkte fra utvikleren selv for den fine «DRM-fri versjon og Steam-kode pluss alle pengene går til skaperne»-komboen. Her er traileren:

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.