Ny digital spillbutikk etablert i Norden

Denne lar deg selge spillene dine når du er ferdig med dem.

Dere har kanskje hørt om Robot Cache, en ny digital distribusjonsportal for spill startet av blant annet Interplay-veteranen Brian Fargo. I forrige uke ble denne gjort tilgjengelig for norske kunder, og siden butikken faktisk har noen interessante aspekter ved seg, kan det jo være greit å ta en titt.

Selg spillene dine

Det mest interessante er kanskje at man kan selge spillene sine når man er ferdig med å spille dem. Man får naturlig nok ikke fullpris tilbake, men man får beholde 25% selv, mens utviklerne får 70% og butikken selv tar 5%. Butikkens honorar er faktisk kun på 5% uansett, så der tilbyr de i alle fall utviklerne en langt bedre deal enn de fleste andre, inkludert Epic.

Når man videreselger spill vil prisen fastsettes av utviklerne, og det er altså ikke slik at man selger det tilbake til butikken. Eierskapet på din spesifikke kopi av spillet overføres til en ny kjøper, og selv om dette skjer automatisk, betyr det naturlig nok at du må vente til noen faktisk kjøper spillet før du får betalt.

Skulle du ombestemme deg før noen kjøper spillet, kan du trekke det fra markedet igjen.

Kryptograving

I tillegg har butikken en kryptovaluta-greie der man kan bruke PC-en sin til å grave etter kryptogull (eller jern, siden valutaen heter IRON) når man ikke spiller. Dette kan man så bruke til å kjøpe nye spill, om man vil. Jeg merker jeg blir utrolig skeptisk med en gang noen nevner kryptovaluta, men uansett er dette en valgfri greie.

Robot Cache sier at man i gjennomsnitt kan få kryptovaluta til en verdi av 10 til 20 dollar per måned på dette, men hvor mye man får i praksis avhenger av både maskinkraft og prisen på strøm.

Hva spillutvalg angår ser det overraskende bra ut, og i pressemeldingen skryter Robot Cache av å ha over 60 selskaper med på laget. Et raskt blikk på utvalget viser alt fra moderne klassikere som A Plague Tale: Innocence til merkunderlige, gamle nisjeutgivelser som Rig’n’Roll, samt en hel rekke indie-spill.

Det blir spennende å se om folk lar seg friste av Robot Cache. Jeg tror nok de fleste vil holde seg til vante plattformer, men muligheten til å selge spill igjen gjør nok butikken et par hakk mer fristende for de som ikke lider av digital samlemani.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.