Cathedral byr på en gigantisk 2D-verden å utforske

Det lekre plattform-/actionspillet er ute nå.

Om du er typen som setter pris på todimensjonale plattform-/actionspill i klassisk stil, bør du vurdere å ta en titt på det nylanserte PC-spillet Cathedral. Dette er et svært plattformeventyr av «Metroidvania»-typen, der du må utforske en gigantisk verden bestående av «over 600 rom» fulle av utfordringer, gåter og fiender (samt en og annen by med butikker og slikt).

Pent!

Gammelt og nytt

Utviklerne skal ha hentet inspirasjon fra gamle konsollklassikere, men sier samtidig at de har spillet har et modernisert kontrollsystem. De har heller ikke latt seg begrense av retrostilen – spillet bruker for eksempel kun de fargene som er tilgjengelig på NES, men oppløsningen er som du ser av skjermbildet og traileren en god del høyere.

Musikken er forøvrig laget ved hjelp av Famitracker, et Windows-program som lar deg lage musikk som er kompatibel med NES (og kanskje noe du bør sjekke ut om du alltid har drømt om å lage musikk i klassisk 8-bit-stil).

Her kan du sjekke traileren:

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.