Postapokalyptisk rollespill inspirert av de gamle Fallout-spillene

Encased fått en god mottakelse etter tidliglanseringen.

Det er ikke så gale tider for oss rollespillfans. Ikke bare har vi fått fantastiske Disco Elysium og solide The Outer Worlds, men det dukker stadig opp små og store spill som ikke får like mye oppmerksomhet. Et av disse er Encased: A Sci-Fi Post-Apocalyptic RPG, som visstnok er laget for de som elsker Fallout, Divinity: Original Sin, Wasteland og Shadowrun. Og hvem gjør vel ikke det?

Tilgjengelig i «early access»

Turbasert kamp.

Encased (jeg orker ikke å skrive hele tittelen flere ganger) dukket opp i «early access» for en ukes tid siden, og har fått en jevnt over god mottakelse der. Dette spillet finner sted i en åpen verden som deles av fem fraksjoner – som naturligvis ikke er helt enige om hvordan postapokalypsen bør være. Du kan slå deg sammen med en av dem, eller prøve å klare deg på egenhånd.

I likhet med mange klassiske rollespill skilter Encased med et avansert dialogsystem der egenskapene dine påvirker hva du kan gjøre og si. Det gir deg også muligheten til å løse utfordringer ved hjelp av hacking, mekanikk og selvsagt kamp, som i dette tilfellet er turbasert.

Underveis må du også sikre at du har mat nok til å overleve i ødemarken, og det blir også nødvendig å skaffe seg kjøretøy for å kunne reise rundt.

Det er meningen at Encased skal være i «early access» i cirka ni måneder, skjønt vi vet jo hvordan disse tingene går, så vi skal vel ikke se bort ifra at full-lanseringen ikke finner sted før i 2021. Per nå har spillet kun den første av tre akter, og utviklerne mener at det byr på i overkant av ti timer med innhold. Her er en trailer:

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.