Puslespesialisten Zachtronics har overraskelseslansert et nytt spill

Molek-Syntez gir deg rollen som kjemiker, og ser som vanlig blodig vanskelig ut.

Faste lesere har kanskje fått med seg at jeg er en stor tilhenger av Zachtronics’ hjernetrimspill, selv om det når sant skal sies varierer stort hvor mye hell jeg har med å spille dem. I går kveld overraskelseslanserte de et nytt spill, Molek-Syntez, og jeg har vel en følelse av at det befinner seg i «litt for vanskelig for Joachim»-enden av skalaen.

Det ser ut som Zachtronics har gått for «forbudt i Australia»-sjangeren denne gangen.

SpaceChem + Opus Magnum?

Spillet følger en kar i fremtidens Romania, som jobber som kjemiker i leiligheten sin. Han har en avansert maskin som kan ta fra hverandre og sette sammen molekyler, og på hvert brett er målet å konvertere ulike vanlige kjemikalier til stoffer med ulike farmasøytiske effekter (hm!).

Jobben din er å programmere denne maskinen, og hvordan det fungerer aner jeg egentlig ikke (utover at man må gjøre det steg for steg, litt som i Opus Magnum). Når du kommer frem til en løsning kan du sammenligne den med andre spilleres løsninger, og du kan også eksportere den som en GIF-fil, om du er spesielt stolt.

Spillet er lansert i «early access», men skal ikke være der mer enn cirka én måned mens utviklerne luker ut feil og justerer spillet basert på spillmiljøets tilbakemeldinger. Her er en trailer:

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.