Grunnleggeren av Arkane Studios jobber med noe nytt

Skal annonsere sitt neste spill på The Game Awards.

Arkane Studios er utvikleren bak spill som Arx Fatalis, Dishonored og Prey. Studioet ble grunnlagt i 1999 av Raphaël Colantonio og onkelen hans, og ble kjøpt opp av Bethesda Softworks i 2010. I 2017 forlot Colantonio selskapet, men etter en liten pause er han nå tilbake i spillindustrien.

Nytt studio

Han har nemlig grunnlagt en spillutvikler ved navn WolfEye Studios sammen med Arkane-veteranen Julien Roby, og de planlegger å annonsere sitt første spill på The Game Awards-showet som går av stabelen i desember.

Colantonio vil ikke ut med detaljer om spillet, naturlig nok, men kommentarene hans i en artikkel på Gamasutra indikerer at det er snakk om nok et spill i «immersive sim»-sjangeren der vi blant annet finner Dishonored og System Shock. Samtidig ønsker han tydeligvis å eksperimentere, ettersom han ikke virker spesielt imponert over spillindustrien for tiden:

– Både som utvikler og spiller legger jeg merke til at i to eller tre spillgenerasjoner har jeg i praksis spilt samme spill om og om igjen. Den eneste forskjellen er at det ser penere ut nå, med høyere oppløsning, flere shadere og så videre. Men det er fortsatt samme spill, sier han til Gamasutra.

Med det nye spillet ønsker utvikleren å lage en dypere simulering av spillmiljøene, og gi spillerne større muligheter til å sette sitt preg på dem. Ellers sier han at folk som liker Arkanes spill antakeligvis vil like det kommende spillet han jobber med. Ah, og den erfarne spillforfatteren Chris Avellone har røpet at han er involvert i prosjektet. Det lover jo godt.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.