AI Dungeon 2 er noe for seg selv

Hvis du kun spiller ett spill i dag, bør det være dette.

I går kveld oppdaget jeg et nytt spill via Twitter, som endte opp med å legge beslag på en temmelig god porsjon tid. Det heter AI Dungeon 2, og er i utgangspunktet et ganske enkelt teksteventyrspill. Men det som gjør det spesielt, er at i andre enden sitter det en «kunstig intelligens» og analyserer alt du skriver, for å prøve å komme opp med en respons.

AI Dungeon 2 bruker OpenAI-plattformen, og skaperen av spillet har matet systemet med mengder av «velg ditt eget eventyr»-spill fra nettet. Via disse har systemet «lært» hvordan slike spill skal fungere, og når du starter å spille, prøver det å skape en troverdig spillopplevelse for deg.

Det fungerer overraskende godt – ikke som et seriøst eventyrspill, riktignok, men som en underholdende opplevelse. Tenk deg at du spiller et rollespill og at «dungeon masteren» er en femåring med skremmende livlig fantasi (og litt dårlig hukommelse), så har du en idé om hvordan dette spillet er å spille.

Prøv å se hva som er mulig

Spillet fungerer kanskje best om du dytter det litt i den retningen du ønsker selv. I et tilfelle endte jeg opp i en lang diskusjon med en sort drage, der han hardnakket påsto at jeg var faren hans, og det ble litt repetitivt etter hvert. Så jeg bestemte meg for å si at nå ville jeg dra for å redde ei prinsesse i stedet, og da lot spillet meg gjøre det.

Artig nok skrev spillet selv til og med noe slikt som at «dragen var hyggelig nok, men jeg ble lei av alt maset om faren dens» da jeg dro (samtaler kan ofte være ganske repetitive i spillet, og ikke det som fungerer best).

AI Dungeon 2 er utviklet av Nick Walton, og du kan lese mer om det på bloggen til forskeren og forfatteren Janelle Shane. Du kan spille det her – vær oppmerksom på at oppstarten tar litt tid, og spillet vil også bruke tid på å analysere kommandoene dine og komme opp med mer eller mindre fornuftige svar. Følg instruksjonene på siden for å starte spillet (husk å skrolle nedover etter at du har valgt «run all»).

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.