Husker du Ballance?

Nå dukker snart en oppfølger opp, men ikke fra samme utvikler.

Ballance ble lansert i 2004, og er et action-/hjernetrimspill ikke helt ulikt klassikere som Marble Madness. Spillet gir deg i oppgave å navigere en kule gjennom labyrintaktige nivåer fulle av utfordringer, og jeg husker det som et svært solid og hyggelig lite spill som neppe fikk den suksessen det burde (dette var før digital distribusjon tok av, så spillet ble utgitt i fysisk eske av Atari).

Ballance: The Return ser ut som et solid lite spill.

Veldig glad teknologi

Nå kommer et nytt Ballance-spill. Det er ikke originalutviklerne som står bak spillet, men i stedet et selskap som heter Happy Happy Technology Chengdu Co. Som navnet tilsier er ikke engelsk morsmålet deres, så Steam-siden er litt vanskelig å forstå seg på. Her er for eksempel spillets kortbeskrivelse:

– Classic theme, more than classic. Hardcore gameplay, smooth sense of control, with breakthrough game performance, open the imagination of the puzzle, let people fondly.

Ballance: The Return ser uansett ut som det følger i samme gate som originalen, med fysikkbasert hjernetrim og krevende kontroller i svevende labyrinter. Blant annet er det mulig å veksle mellom tre ulike baller, hver med ulik vekt og tilsynelatende også andre egenskaper, og spillet byr på 30 nivåer å bryne seg på.

Du kan se noen videoer på Steam-siden. Kontrollsystemet virker ganske touch-screen-aktig, men jeg kan ikke se at det er noen mobilversjon ute enda (det kan jo selvsagt være at spillet er basert på et mobilspill med et annet navn). Det virker ikke som det er så voldsomt lenge til spillet slippes.

En kommentar om “Husker du Ballance?”

  1. «Blant annet er det mulig å veksle mellom tre ulike baller, hver med ulik vekt og tilsynelatende også andre egenskaper»

    Fikk litt Incredible Shrinking Sphere-vibber av den setningen der. Aldri hørt om Ballance må jeg innrømme, men det ser interessant ut.

    Svar

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.