Mobilrollespillet QuestLord er tilbake

Samtidig som oppfølgeren er rett rundt hjørnet.

QuestLord er et rollespill inspirert av gamle førstepersonsklassikere Dungeon Master, Eye of the Beholder og Might & Magic III. Spillet ble først lansert på mobil i 2013, og ble overraskende populært. Men da Apple i 2017 lanserte iOS 11 uten støtte for 32-bits-applikasjoner, var QuestLord et av tusenvis av eldre spill som ikke lenger fungerte.

Ny og oppgradert utgave

Retrografikk.
Retrografikk.

Nå er det imidlertid tilbake, for iOS, Android og Amazon Kindle. Nye QuestLord er ikke bare kompatibelt med dagens mobilplattformer, men har også fått nytt historieinnhold, nye belønninger og en håndfull nye systemer designet for å gjøre det lettere å holde orden på hvilke mellomsekvenser du har sett og hvilke figurer du har møtt.

Det skal være arbeidet med oppfølgeren som gjorde at QuestLord endelig fikk denne oppgraderingen – nettstedet TouchArcade forteller at utvikler Eric Kinkead støtte på en bug før den planlagte lanseringen av QuestLord 2, som gjorde at hele motoren måtte lages på nytt. Dette kunne altså også orginalspillet nyte godt av.

Hva oppfølgeren angår, så er det ventet at denne vil lanseres innen få måneder. Den skulle egentlig dukket opp før nyttår, men som mange andre indie-utviklere er Kinkead sårbar for eksterne faktorer, og nå har han og kjæresten plutselig blitt tvunget til å flytte på grunn av at eieren av leilighetskomplekset de bor i skal pusse opp stedet. Da blir det mindre tid til spillutvikling.

QuestLord byr uansett på klassisk rollespillaction med over 160 spillkart, en ikke-lineær kampanje og over hundre figurer som man kan treffe, få oppdrag av, og så videre. Man kan velge mellom tre separate raser (menneske, dverg og alv), og i tillegg til at hver av dem har unike fordeler og ulemper, har de også egne startlokasjoner.

NB: Toppbildet er bare et illustrasjonsbilde, det er altså ikke snakk om noen fysisk lansering. Men som du kanskje ser av skjermbildet, er det ikke superlett å lage noe bra basert på spillets grafikk.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.